Naar de inhoud
Novadesko Documentatie
Nederlands
Applicatie openen

Klantengroepen

Klanten groeperen om hen voorkeurstarieven toe te kennen, aanmaken, leden, activeren.

Een klantengroep bundelt klanten die een tarief delen: wederverkopers, groothandel, VIP-klanten. De groep wordt beheerd op web.novadesko.com, in het menu Klanten › Klantengroepen. De desktop- en mobiele apps tonen de groepen nog niet; een klant wordt er zonder groep aangemaakt.

Wat u gaat doen

  • Een groep aanmaken met een naam, een kleur en een pictogram.
  • Er klanten aan toevoegen.
  • Een groep deactiveren of verwijderen.

Een groep aanmaken

  1. Open Klanten › Klantengroepen op web.novadesko.com.
  2. Klik op Nieuwe groep.
  3. Vul de eigenschappen in en klik op Maken. De melding « Groep gemaakt » bevestigt.
Veld Gebruik
Groepnaam Verplicht. Bijvoorbeeld VIP, Wederverkopers, Groothandel.
Kleur Kleur van de badge die naast de klanten van de groep wordt getoond.
Pictogram Pictogram van de badge.
Beschrijving Interne notities, optioneel.
Groep actief Inactieve groepen worden niet in de selectielijsten voorgesteld.

De groepenlijst toont voor elke groep de naam, de status (Actief of Inactief), het aantal klanten en de acties Bewerken en Verwijderen. Het veld Groep zoeken… filtert op naam.

Leden toevoegen

  1. Open de groep met Bewerken.
  2. Klik in de sectie « Membres du groupe » (groepsleden) op Klant toevoegen.
  3. Typ minstens twee tekens van de naam, de e-mail of het bedrijf en kies de klant.
  4. Klik op Bijwerken. De melding « Groep bijgewerkt » bevestigt.

Een klant behoort tot één groep tegelijk. Op zijn fiche en in de documenten herinnert de badge Tarief [groepsnaam] aan het toegepaste tarief.

Opmerking

De groep dient voor het tarief. Om een e-mail naar meerdere klanten te sturen, gebruikt u liever de meervoudige selectie van de lijst of uw e-mailsjablonen; er is geen gegroepeerde verzending per klantengroep.

Deactiveren of verwijderen

  • Deactiveren: vink Groep actief uit. De al aangesloten klanten behouden hun groep, maar die wordt niet meer voorgesteld voor nieuwe aansluitingen.
  • Verwijderen: klik op Verwijderen en daarna op Ja, verwijderen. Een groep die nog leden telt, kan niet worden verwijderd; de melding « Kan groep niet verwijderen: klanten zijn eraan toegewezen » geeft dat aan. Verwijder eerst de leden.
Let op

De prijsbepaling per groep (welke prijs een product krijgt voor de leden van een groep) wordt op deze pagina niet in detail behandeld; ze hangt af van de instellingen van uw catalogus op het web. Als uw documenten niet het verwachte tarief toepassen, controleer dan de groep van de klant op zijn webfiche en de prijs van het product in Producten en diensten.

Zie ook